Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fills Il·lustres

RAFAEL D'AMAT I DE CORTADA (Barcelona 1746-1818). Fou el baró de Maldà. També va ser escriptor, un viatger infatigable i un excel·lent narrador.

La seva obra més coneguda és Calaix de Sastre.

 

SANÇ CAPDEVILA I FELIP (Maldà, 1881-1932). Fou mossèn, fill de la casa pairal de Cal Po. Prevere i historiador noucentista de diversos llibres relacionats amb la història de la nostra població i rodalies.

 

GUILLEM DE BOLADERAS I ROMÀ (Maldà, 1853 - Sitges,1923). Va ser un important terratinent i comerciant de vi i oli. Promotor de la primera Cambra Agrària Oficial de l'Estat espanyol, constituïda lany 1891. Va ser també alcalde de l'Ajuntament de Barcelona.

 

JOSEP MASSOT I MORERA (Maldà 1853 -1909). Era fill de Cal Capdevila. Durant molts anys i de manera ininterrompuda fou alcalde i regidor de l'Ajuntament de Maldà. Era un important terratinent.

 

MANUEL GAYA I TOMAS (Maldà, 1849 - Lleida, 1912). Fill de Cal Vallverdú. Fou propietari, advocat, polític i notari.

 

JOSEP IGLÉSIAS GUIZARD (Barcelona, 1873-1932). Poeta, advocat i propietari, casat amb la filla i pubilla de l'hisendat de Maldà, Josep Massot i Pinyol. La producció literària de Josep M ª Iglésias es forma bàsicament en tres principis: localisme respecte a Maldà i a la comarca, tipisme folklòric de la vida de la Segarra i humorisme innocent.

 

PAU VIVES I MASSES. Fill de la casa pairal tradicional de Maldà Cal Cabra. Va ser mossèn. Té una plaça dedicada al seu nom.